top of page

FÖRSLAG PÅ TURER

Här kan du titta på de föreslagna turerna. Du hittar turerna i menyn högst upp i kartans vänstra hörn.

Observera att de utmärkta turerna inte är till för navigering utan endast förslag!

I båtarna finns digitalt sjökort med programmerade rutter att följa.

Västeråsturen

Turen startar i Kraftverkshamnen och följer farleden ut. Vik av NV in till hamnen vid Kajplats 9. Runda kobben i marinan och kör vidare in i Lögarängshamnen. Efter en tur i marinan kör du vidare SV mot Lögastrand (stanna för ett dopp) runda kardinalmärket och fortsätt rakt österut mot hotell Utter In. Följ farleden in i Mälarparkshamen. Ta en tur i marinan innan det är dags att köra tillbaka till Kraftverkehamnen.

Sträcka: 6 Nn (11 km)

Fart: 4 knop

Körtid: 1,5 h

Östra Holmen

På Östra Holmen hittar du sandstränder, hopptorn och glasskoisk. Lägg till vid bryggan eller ankra. Ta en promenad runt ön, njut av en glass och ett dopp. 

Sträcka: 3 Nn (5,5 km)

Fart: 4 knop

Körtid: 45 min

Lögastrand

Ta båten till Västerås bästa strandhäng! 

Ankra utanför stranden och njut av sol och bad.

Sträcka: 2 Nn (4 km)

Fart: 4 knop

Körtid: 30 min

Björnöbadet

Kasta loss i Kraftverkshamnen och styr SO mot norra Björnön. Gå in under bron och puttra fram i sundet mellan ön och fastlandet. Runda södra udden och fortsätt mot Björnöbadet. Här är ett bra läge för ett dopp! Bara kasta ankare och njuta av några soliga timmar innan turern fortsätter tillbaka till Kraftverkshamnen.

Sträcka:7 Nn (13 km)

Fart: 4 knop

Körtid: 2 h

Matturen

Längs Mälaren finns flera trevliga matställen att ta båten till. Kombinera med några timmars sol och bad så har du en riktigt härlig heldag!

Kajplats 9

Kajens Café

Pråmen 

Mälarkrogen

Fiskelycka

Våren och hösten är riktigt härliga tider för fiske. Packa med sköna kläder, matsäck och varm dryck för en mysig dag på sjön. 

Cable park

Ta med polarna och puttra över till Västerås Cable Park längst in i Lögarängshamnen. Härifrån har ni bra vy över alla som kör i parken. (tänk på att hålla avståndet). 

bottom of page